Кухня Рецепти

Торт «Писанка»

Такий торт стане “родзинкою” святкового великоднього столу. А ще можна зробити їх кілька, але менших, і прикрасити різними кольорами.

12.04.2017 12:37

Інгредієнти:
Для тіста № 1: 3 жовтки, 2 скл. борошна, 200 г цукру, 100 мл молока, по 1 ч. ложці соди і амонію, 1 ст. ложка маргарину.

Для тіста № 2: 3 білки, 2 скл. борошна, 200 г цукру, 100 мл кефіру, по 1 ч. ложці соди і амонію, 1 ст. ложка маргарину.

Для крему № 1: 0,5 л вареного згущеного молока, по 200 г смаженого арахісу та масла.

Для крему № 2: лимонний або персиковий кисіль, 200 г масла.

Жовтки розтерти з цукром, маргарином і молоком, в якому розмішаний амоній. Додати борошно, змішане з содою, вимісити, випекти корж.

Друге тісто: білки збити з цукром, амоній розмішати в кефірі, додати борошно з содою і маргарином. Додати збиті білки. Випекти.

Крем № 1: арахіс подрібнити, змішати зі згущеним молоком і маслом (не збивати).

Крем № 2: заварити кисіль, добре охолодити, збити з маслом. Порізати обидва коржа на кубики 2х2см, вимішати з кремом № 1.

На тарілці сформувати писанку. Вкрити кремом № 2 і прикрасити горішками, порізаним тонкими смужками мармеладом тощо..