Кухня Рецепти

Торт “Пташине молоко” – найсмачніший, який я їла, і найвдаліший, що я готувала

Скажу, поклавши руку на серце: це найсмачніше і найніжніше “Пташине молоко”, яке я будь-коли їла! Бісквіт до нього можна пекти будь-який, а от мус робити тільки цей!!! Він шикарний! Дуже вдалий рецепт!

08.07.2019 17:55

Торт “Пташине молоко”

Бісквіт: 4 яйця, 1 скл. борошна, 1 скл. цукру (об’єм склянки 250 мл). Суфле: 40 г желатину, 1 скл. молока, 300 г масла, 1 п. ванільного цукру, 150 мл води, 1 ст. ложка борошна, 2 скл. цукру, 10 яєць.

Бісквіт: яйця збити з цукром протягом 10 хв, акуратно змішати з борошном. Випікати при 170 ОС 30 хв. Готовність перевірити зубочисткою. Готовий бісквіт охолодити, замотати у пакет, витримати ніч. Можна пекти будь-який бісквіт за улюбленим рецептом.

Мус. Желатин залити водою. Жовтки відділити від білків. Білки поставити в холодильник. У невеликій каструльці жовтки збити з 1 скл. цукру до пишної білої маси. Влити молоко, всипати борошно, перемішати. Поставити каструльку на водяну баню. Помішуючи, крем довести до бульбашок. Він вильно збільшиться в об’ємі. Масу остудити, зрідка помішуючи. Можна поставити у миску з холодною водою.

Розм’якшене масло збити добіла, по ложці ввести заварний крем, ваніль.

Желатин підігріти до розчинення, дати злегка охолонути.

Білки збити у великій каструлі (2,5–3 л) з 1 скл. цукру до стійких піків на великій швидкості міксера. Тонкою цівкою влити розчинений желатин, збити на малій швидкості. По ложці ввести масляний крем. Збити до однорідності на малій швидкості.

Збирати торт у формі з високоми бортами або кільці. Можна підвишити бортики за допомогою фольги або ацетатної плівки для тортів. На дно покласти корж, далі половину крему, знов корж і решту крему. Або викласти весь крем між двома коржами. Або покласти весь крем на нижній корж. Коржі краще заздалегідь злегка просочити. Словом, варіантів оформлення багато.

Поставити торт в холодильник до повного застигання. Покрити глазур’ю, ганашем або розтопленим шоколадом, ягідним желе.

Мусу виходить багато, на великий торт (25-35Х35 см). Можна робити половину мусу на торт діаметром 26 см.