Кухня Рецепти

Торт “Обірванець”

Не зважаючи на дивну назву – “Обірванець” – це тістечко дуже вишукане завдяки ніжному поєднанню маку, кокосу, какао, смородинового джему та ванільного пудингу. Це моє солодке захоплення!

25.02.2020 16:06

Торт “Обірванець”

Тісто: 5 яєць, 1 скл. борошна, 1 скл. цукру, 1/4 скл. олії, 1 ч. ложка розпушувача. Форма 23Х35 см.

Білки з цукром збити до густоти, поступово додати туди ж жовтки і потім олію, весь час збиваючи. Додати туди борошно з розпушувачем і лопаткою акуратно вимішати. Тісто поділити на 3 частини. В одну додати 1/2 скл. кокосу. У другу – 1/2 скл. маку. У третю – 1 ст. ложку какао. Тісто викласти у хахматному порядку у форму 23×35 см. Випікати 30 хв при 180 ОС.

Крем: 800 г молока, 2 п. ванільного пудингу, 200 г масла.

Зварити пудинг, як на упаковці написано, тільки замість 1 л молока, брати 800 г. Коли остигне, додати 200 г масла.

Зібрати торт. Тісто прорізати на 2 частини. На першу викласти 3/4 крему, накрити другою частиною і намазати рештою крему. На крем смородиновий джем, зверху посипати горішками і залити шоколадною глазур’ю.
Повинен постояти в холоді 6-12 годин.

Рецепт і фото Діани Гулянич