Кухня Рецепти

Торт “Мідний вершник” з медовими і маковими коржами

Шукаєте новий рецепт торта на свято? Ось він! Торт – смачний, а рецепт – перевірений!

16.04.2019 16:42

Торт “Мідний вершник”

Тісто 1: 2 яйця, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки меду, 100 г масла чи маргарину, 1,5 ч. ложки соди (погасити оцтом), борошно (скільки вбере тісто).

Тісто 2: 3 яйця, 1 ч. ложка амоняку, 250 г цукру, 250 г сметани, 250 г сухого маку перемеленого, 250 г борошна.

Крем: 500 г масла, 500 г вареного згущеного молока.

Форма 25Х35 см.

ДТісто 1: всі інгредієнти (крім борошна) розігріти на водяній бані, дати вистинути. Потім замісити ніжне тісто, як на вареники. Покласти у холод на 1 год. Поділити на 6 частин, тонко розкотити, випекти до зарумянінння (десь по 4–5 хв). Печеться швидко!

Тісто 2: збити яйця з цукром, додати сметану, амоняк, мак, борошно. Виходить тісто як густа сметана. Пекти при 170–180 О десь 15 хв, перевірити зубочисткою. Коли охолоне, розрізати навпіл.

Крем: збити окремо згущене молоко і масло, потім по ложці додавати молоко в збите масло.

Зібрати торт: 2 медові коржі, маковий корж, 2 медові коржі, маковий корж, 2 медові коржі. Кожен перемазати кремом. Поставити мінімум на ніч у холодильник.

Рецептом поділилася Святлана Сорока