Торт «Медовик». Ніжний, багатошаровий, простий у приготуванні

Торт “Медовик” за цим рецептом просто тане у роті! Коржі виходять дуже ніжні, ароматні, просочені кремом. А тісто просто готується і легко розкочується. Це один з тих рецептів тортів, які завжди вдаються і подобаються усім!

Торт «Медовик»

Форма діаметром 22–24 см. 350–400 г борошна, 75 г масла, 75 г меду, 2 яйця, 150 г цукру, 1,5 ч. ложки соди. Для крему: 500 г сметани, 350 мл вершків (33-35%), 150 г цукрової пудри.

  • Поставити каструльку з водою на вогонь, на неї на водяну баню покласти миску, викласти масло і мед, мішати, поки повністю розтане масло. Додати соду і, не перестаючи мішати (хвилин 7–9), довести масу до красивого карамельного кольору.
  • Зняти з водяної бані, остудити при кімнатній температурі до злегка теплого стану. У чаші міксера збити яйця, додати цукор і збити разом до пухкої маси (хвилин 5-7). У медову масу викласти яєчну масу, перемішати.
  • Додати просіяне борошно і замісити тісто. Спочатку тісто буде липким, викласти його на присипаний борошном стіл і замісити. Зайвого борошна не додавати, щоб не забити тісто. Має вийти м’яке, ніжне тісто.
  • Розділити його на 6 частин. Далі на присипаних борошном аркушах пергаменту розкотити 6 коржів. Якщо тісто липне до качалки, присипати тісто і качалку борошном!
  • Перед випіканням коржі проколоти вилкою. Випікати при 180 ОС хвилини 3-5 хв до красивого рум’яного кольору. Не перетримати, печеться дуже швидко! Ще на гарячі коржі покласти тарілку потрібного діаметру і обрізати краї. Обрізки залишити для крихт. Із залишків тіста можна приготувати смачне печиво і використати його для декору торта або просто з’їсти до чаю.
  • Крем. Збити сметану з цукровою пудрою. Збити холодні вершки до хвилеподібного малюнка на кремі. Акуратно з’єднати сметанний крем і збиті вершки.
  • Збирати торт краще в кільці. Поставити в холодильник на 4-5 год до застигання крему, далі зняти кільце і обсипати крихтами.

Рецептом поділилася elena_photofood

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook