Кухня Рецепти

Торт маково-кокосовий з подвійними коржами. Чудове поєднання смаків!

У розрізі цей торт дуже красивий!Він має ніби 8 коржів, а пекти треба тільки 2! А який він смачний – із маком, кокосом і ніжним заварним кремом!

17.03.2020 14:41

Торт маково-кокосовий

На 2 торти розміром 20Х20 см або 1 торт 20Х40 см, випікати на великому деку від духовки. Пісочне тісто: 330 г маргарину, 4 жовтки, 3 ст. ложок сметани, 1 п. розпушувача (18 г), 150 г цукру, борошна (скільки вбере тісто).

Макова маса: 250 г маку, 100 г цукру, 0,3 скл. борошна, 1 ст. ложка з чубком крохмалю, 2 яйця.

Кокосова маса: 7 білків, 2 ст. ложки крохмалю, ваніль, 0,7 скл. цукру, 250 г кокосової стружки.

Крем: 1 л молока, 400 г масла, 1,5 скл. цукру, 7 жовтків, 3 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки крохмалю, ваніль, 2 ст. ложки коньяку.

Пісочне тісто. Потерти маргарин, перетерти його руками з 2 скл. борошна, додати решту продуктів, замісити тісто, підсипаючи порошно. Покласти в холодильник мінімум на 2 год.

Макова маса. Мак змолоти на кавомолці, залити водою (щоб покрила), варити на невеликому вогні, помішуючи, до випаровування рідини. Додати решту продуктів, перемішати.

Кокосова маса. Білки збити 1 хв, поступово всипаючи цукор, збити до стійкої піни на найбільших обертах міксера. Додати кокос і крохмаль, акуратно перемішати лопаткою.

Сформувати коржі, всього їх має бути 2 – один з кокосом і один з маком. 1 корж: 1/2 пісочного тіста тонко розкотити, зверху викласти макову масу, розрівняти. Випікати на пергаменті при 170 ОС приблизно 20 хв. 2 корж: 1/2 пісочного тіста тонко розкотити, зверху викласти кокосову масу. Пекти так само. Коли коржі повністю охолонуть, кожен розрізати на 4 частини. Має бути 4 коржі з маком і 4 коржі з кокосом. Змастити кремом.

Крем. Жовтки збити з крохмалем, борошном і 200 мл молока. Решту молока з цукром довести до кипіння, тонкою цівкою влити борошняну суміш, варити на малому вогні, весь час помішуючи, до загустіння. Дати повністю охолонути. Збити м’яке масло до побіління, по ложці ввести заварний крем, додати ваніль, коньяк.

Перемазати торт. Збираючи торт, чергувати коржі: з маком, з кокосом, з маком, з кокосом. Краї змастити крем, полити помадкою. Дати постояти мінімум ніч в холодильнику (краще добу).

Шоколадна помадка: 3 ст. ложки масла, 6 ст. ложок цукру, 6 ст. ложок какао, 6 ст. ложок сметани.

Для помадки на малому вогні розтопити масло з цукром до однорідності, додати сметану і какао, перемішати, злегка проварити. Якщо надто густа, можна додати ложку молока (але лийте поступово, щоб не була надто рідка). Поки помадка гаряча, нанести на охололий кекс.

Я пекла 3 тортики, тому всі продукти збільшила на 1/3. Третій робила таким чином: 1 корж (на все деко) із пісочного тіста, на нього макову масу, на неї кокосову масу. Випекла і розрізала на 3 шматки. Вийшов довгий торт приблизно 20Х40 см.

Пекла і фотографувала Інна Семенюк