Класичний гарячий шоколад

Шоколад чудово поєднується з коньяком, лікером, ваніллю, корицею, кардамоном, мускатним горіхом, гвоздикою, а також морозивом.

Інгредієнти:

100 г чорного шоколаду, 250 мл молока або вершків, 1–2 ст. ложки води, цукор, збиті вершки.

Поламати шоколад і розплавити його на водяній бані. Додати воду і помішувати до однорідності. В окремому посуді закип’ятити молоко, влити тонкою цівкою в шоколад і перемішати, збити віничком. Подавати, прикрасивши збитими вершками.

Шоколадні поради

* Для приготування напою обирайте шоколад найвищої якості, без наповнювачів і добавок, інакше він погано розчинятиметься.

* Основою напою може бути молоко або вершки. Щоб згустити напій, варто додати в нього крохмаль або яєчний жовток.

* Готувати шоколад можна на плиті або в мікрохвильовці.

* Шоколад чудово поєднується з коньяком, лікером, ваніллю, корицею, кардамоном, мускатним горіхом, гвоздикою, а також морозивом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook