Торт “Екзотик” з кокосовим бісквітом на білках і ніжним кремом на жовтках

Цей ніжний торт неодмінно сподобається усім, хто любить випічку з кокосом. У цьому десерті цікаві і коржі, і крем. А додаючи ківі, полуницю, малину, вишні, персики або інші фрукти, можна щоразу отримувати новий смак!

Торт “Екзотик”

Бісквіт. На 1 корж: 3 білки, 100 г цукру, 100 г кокосової стружки, 1 ст. ложка крохмалю. Спекти 3 такі коржі. Крем: 9 жовтків, 150 г цукру, 300 г сметани, 2 ч. ложки борошна, 200 г масла, 3 ківі або 1 скл. ягід (полуниці, малини, вишень тощо). Форма 25Х35 см або діаметром +/- 23 см.

Бісквіт: 3 білки збити в тугу піну, додати 100 г цукру, збити до однорідності. Всипати 100 г кокосової стружки і 1 ст. ложку крохмалю, акуратно перемішати і викласти у застелену промасленим пергаментом форму. Пекти при 170 ОС десь 15 хв до сухої зубочистки. Спекти 3 такі коржі. Вони виходять м’які, дуже ніжні.

Крем: жовтки збити з цукром, додати сметану і борошно. Поставити на малий вогонь, постійно помішуючи, варити до загустіння. Охолодити. Збити добіла масло, по ложці додавати заварний крем.

Скласти торт: корж, крем, пластинками ківі або ягоди, корж і т.д.

Рецептом поділилася Лілія Немриц

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook