Торт “Екзотик”
Бісквіт. На 1 корж: 3 білки, 100 г цукру, 100 г кокосової стружки, 1 ст. ложка крохмалю. Спекти 3 такі коржі. Крем: 9 жовтків, 150 г цукру, 300 г сметани, 2 ч. ложки борошна, 200 г масла, 3 ківі або 1 скл. ягід (полуниці, малини, вишень тощо). Форма 25Х35 см або діаметром +/- 23 см.
Бісквіт: 3 білки збити в тугу піну, додати 100 г цукру, збити до однорідності. Всипати 100 г кокосової стружки і 1 ст. ложку крохмалю, акуратно перемішати і викласти у застелену промасленим пергаментом форму. Пекти при 170 ОС десь 15 хв до сухої зубочистки. Спекти 3 такі коржі. Вони виходять м’які, дуже ніжні.
Крем: жовтки збити з цукром, додати сметану і борошно. Поставити на малий вогонь, постійно помішуючи, варити до загустіння. Охолодити. Збити добіла масло, по ложці додавати заварний крем.
Скласти торт: корж, крем, пластинками ківі або ягоди, корж і т.д.
Рецептом поділилася Лілія Немриц