Торт “Червоний оксамит” (Red Velvet) із чіз-кремом. Має непервершений смак!

Цей розкішний торт подобається всім без винятку. А який він красивий! До речі, готувати його досить просто - коржі на кефірі та олії, а крем - сирний. Спробуйте!

Торт “Червоний оксамит” (Red Velvet)

Склянка 250 мл. 2,5 скл. борошна, 1 cт. л. какао, щіпка солі, 1¼ скл. цукру, 2 яйця, 1 скл. кефіру, 1½ скл. олії, 1 ч. л. ванільного екстракту, 1 ст. л. оцту, 1 ч. л. соди, 2 ч. л. червоного барвника-гелю або 60 мл в рідині або сухий барвник змішати з якимось із мокрих інгредієнтів.  Складники мусять мати кімнатну температуру.

Сухі і мокрі інгредієнти (окрім соди і оцту) вимішати окремо в різних ємностях. До мокрих додати сухі і вимішати до з’єднання, не збивати. До склянки влити оцет, додати соду і швидко вимішати. Так само швидко додати до тіста, сполучити з масою і розділити на дві тортівниці 24 см в діаметрі. Випікати при 170ОС 35-40 хв або до сухого сірника. Охолодити.

Крем. 600 г вершкового сиру (тип Філадельфія), 200г м’якого масла, 1,5 скл. цукрової пудри, ванільний екстракт.

Масло збити з пудрою на високих обертах. Додати екстракт. Поступово додавати сир, весь час збиваючи. Вистуджені коржі перемазати кремом. Боки і верх також. Прикрасити за бажанням.

Рецепт і фото Таміли Новорольської

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook