Кухня Рецепти

Торт “Бразилія” з кавовим кремом, апельсиновим курдом і домашніми цукатами

У цьому торті ідеально поєднується смак кави, шоколаду та апельсинів. А який вишуканий декор із цукатів! Усі деталі приготування – у рецепті!

06.09.2019 17:18

Торт “Бразилія”

Коржі: 6 яєць, 1 скл. цукру, 8 ст. ложок олії, 3/4 скл. борошна, 3 ст. ложки крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача, 3 ст. ложки какао, 2 ст. ложки розчинної кави. Форма 26 см.

Збити білки на середній швидкості до пишності, поступо ввести половину цукру, збити до стійкої піни. Збити жовтки з рештою цукру добіла. Акуратно перемішати ложкою з білками і сухими складниками. Викласти у застелену пергаментом форму, пекти при 180 ОС 30–40 хв. Коли охолоне, замотати у плівку, покласти в холодильник на ніч, розрізати на 3 коржі.

Апельсиновий курд: 4 великі апельсини, 4 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ст. ложка желатину (попередньо замочити у 7 ст. ложках води).

3 апельсини почистити від шкірки і всю м’якоть від плівок, перемолоти блендером, додати цедру та сік з одного апельсину. Додати цукор і крохмаль, перемішати і заварити до загустіння, зняти з вогню, додати набряклий желатину, ретельно перемішати.

Крем. 6 жовтків, 1,5 скл. цукру, 5 ст. ложок сметани, 2 п. « маккофе», 300 г масла.

Жовтки розтерти з цукром до білого кольору. Додати сметану, “маккофе”, збивати на водяній бані до загустіння. Остудити до кімнатної температури і збити з 300 г масла кімнатної температури.

Зібрати торт. Корж возрізати на три частини. ” частини намастити теплим курдом. Коли курд повністю охолоне, зібрати торт: корж з курдом, крем, корж з курдом, крем, корж. Залишити на ніч. Прикрасити глазурю і цукатами.

Цукати. З апельсинів овочечисткою знатяти верхній шар і гострим ножем порізати довгастою соломкою. 300 г цукру і 100 г води закип’ятити і залити порізані шкірки. Хай покипить 5 хв. Накрити щільно кришкою і поставити остигати. Так повторювати три рази. Останній раз розігріти і відцідити. Якщо сироп дуже густий, трішки розвести водою. Цукати викласти на пергамент і поставити в теплу духовку . Сушити при 120 ОС приблизно 30 хв. Час від часу перемішувати. Скласти в банку, що закручується. Такими цукатами можна прикрашати торти і сирники. Можна викласти цукати, а до сиропу, в яких вони варилися, додати води і чайну ложку замоченого желатину, залити поверх цукатів.

Рецептом і фото поділилася Оксана Мельничук. Замовити десерти у цієї господині можна за тел. 0973446974