Торт “Мангова бавовна” із кавовим бісквітом та бавовняним чізкейком

Тільки уявіть це поєднання смаків: вологи шоколадно-кавовий бісквіт, ніжний бавовняний чізкейк, сирний крем і манговий курд із лаймовим післясмаком... М-м-м... А як не маєте манго, можна зробити інший курд - лимонний, апельсиновий, малиновий - і торт щоразу матиме новий смак!

Торт “Мангова бавовна”

  • ШОКОЛАДНИЙ БІСКВІТ: 1 яйце, 140 г борошна, 170 г цукру, 50 г какао, 0,5 скл кефіру, 0,5 скл. гарячої запареної кави, 60 мл олії, 1 ч.л. соди, 0,5 ч.л. розпушувача.

Зміксувати на низьких обертах всі мокрі складники, окрім кави. Додати змішані сухі складники, вимішати разом до поєднання, поволі додати каву. Викласти у тортову форми розміром 20 см. Випікати 45-50 хв при температурі 170 ОС. Зрізати трохи випуклу верхівку. Бісквіт розрізати на 2 частини.

  • ЯПОНСЬКИЙ ЧІЗКЕЙК: 250 г вершковий сирок (тип Філадельфія, cream cheese), 50 г масла, 100 мл молока, 140 г цукру, 6 білків, 6 жовтків, 60 г борошна, 20 г картопляного крохмалю, 1 ст. л. соку лимона, щіпка солі.

Сир, молоко і масло розігріти на водяній бані до повного поєднання. Остудити. До маси додати жовтки, змішані борошно, крохмаль і сіль. Також сік з лимону. Вимішати на гладку масу. Окремо збити білки з поступовим доданням цукру у міцну піну. Додати білки до сирної маси в три етапи. Добре вимішати. Масу перелити у форму діаметром 20 см, вистелити папером і дно і боки. Папір на боках має виставати вище берегів форми на приблизно 2 см. Форму щільно обгорнути фольгою – сирник випікатиметься в водяній бані. В глибше деко, або іншу глибоку форму помістити форму з сирником. В деко налити гарячої води, вставити до нагрітої до 160 ОC духовки. Пекти 1 год. 10 хв. Залишити в вимкненій духовці ще на 30 хв. Потім вийняти, охолодити.

  • СИРНИЙ КРЕМ: 300 г масла, 600 г вершкового сиру (типу Філадельфія), 7 ст.л. цукрової пудри.

М’яке масло збити з цукровою пудрою до побіління. Потроху додавати охолоджений сир, весь час збиваючи.

  • МАНГОВИЙ КУРД: 250 г свіжого або замороженого манго (можна малини тощо), сік з одного лайма, 140 г цукру, 2 яйця, 2 жовтки, 100 г масла.

Всі інгредієнти разом підігрівати на малому вогні до легкого закипання і загустіння. (Безпечніше можна це зробити на водяній бані). Охолодити.

ЗІБРАТИ ТОРТ: шоколадний бісквіт, сирний крем, манговий курд, японський чізкейк, сирний крем, манговий курд, шоколадний бісквіт. Верх торту покрити манговим курдом. Боки – рештою сирного крему. Оздобити за бажанням.

Рецепт і фото Таміли Новорольскої

Читайте також:

  • Крем-сир а-ля «Філадельфія» для десертів та закусок

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook