Кухня Рецепти

Сирник «Пухнастий»

Назва стовідсотково розкриває головний секрет цього сирника: він виходить дуже ніжний і пухкий! Головне – гарно перетерти сир через сито.

06.06.2017 21:22

Інгредієнти:
750 г сиру, 150 г цукру, 30 г цукрової пудри, 6–7 яєць, 0,5 ч. ложки ванільного цукру, 1 лимон, 75 г манки, 180 г масла.

Цедру натерти на дрібній тертці, не захоплюючи білу частину під шкіркою (вона гірчить). Із лимона витиснути 2 ст. ложки соку. Розм’якшене масло збити на найбільшій швидкості, потроху додаючи цукор, ваніль, цедру і лимонний сік до отримання гладкої маси. Не припиняючи збивати, ввести по одному яйця. Зменшити швидкість і порціями ввести сир (без грудочок) і манку. Викласти масу у змащену маслом форму.

Випікати у розігрітій до 180 ºС духовці близько 1 год до рум’яності. Охолодити, посипати цукровою пудрою.