Інгредієнти:
1 кг свинини одним шматком, 0,5 л пива, чорний перець горошком, лавровий лист.
Соус: 1–2 ч. ложки борошна, спеції.
Шматок свинини викласти (не розрізаючи) на марлю або лляну серветку, зав’язати, помістити у невелику каструлю і залити холодною водою. Поставити каструлю на вогонь і варити 5–10 хв. Воду злити, вийняти свинину із серветки і знову покласти в каструлю, додати перець та лавровий листок, залити пивом і поставити на вогонь. Довести до кипіння, зменшивши вогонь, тушкувати до готовності. М’ясо потім можна обв’язати шнурком і запекти в духовці кілька хвилин до утворення рум’яної кірочки.
Викласти на тарілку, полити соусом. Соус можна приготувати з бульйону, що утворився під час варіння м’яса. Для цього в бульйон потрібно додати борошно і ретельно перемішати, поставити на вогонь. Додати спеції до смаку і варити 1–2 хв, постійно помішуючи, поки соус не загусне.