Спартак. Перевірений і простий рецепт, за яким печу уже 30 років

Цей торт мене навчила пекти моя сестра, а я навчила готувати десерт свою доньку. Тепер жодне свято у нас не обходиться без нього. Зробити його дуже просто і легко, а смак просто фантастичний. Тане в роті! 

Для тіста: 100 г масла, 2-3 ст. ложки вершків, 2 яйця, 2 ст. ложки какао, 2 ст. ложки меду, 450 г борошна, 200 г цукру, 1,5 ч. ложки соди

Для крему: 500 мл сметани, пів скл. цукру, ванільний цукор

До яєць додати цукор, усе перемішати. Додати какао і мед, знову ретельно перемішати. Додати масло та вершки. Усе поставити на плиту і варити на повільному вогні, помішувати і довести до кипіння. Має вийти однорідна маса.

Відставити на деякий час, додати соду, борошно, добре перемішати і замісити тісто. Поділити його на шість частин і покласти на кілька годин у холодильник. Тоді розкачати пляцки, викласти у форми
25*30 см і пекти кожен по 3-5 хв. при температурі 180 градусів. З порції виходить шість коржів.

Коли коржі охолонуть, збити міксером сметану з цукром, ванільним цукром і перемазати. Торт можна залити шоколадом. Для цього треба взяти одну шоколадку і 30 г масла, усе розтопити і залити торт. Краї посипати кокосовою стружкою.

Нехай смакує!

Рецептом поділилась Галина Бондар, Тернопільська обл

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook