Кухня Рецепти

Солодка картопляна запіканка

З вигляду – звична картопляна запіканка, яку можна подати до м’яса чи риби. А всередині ховається солодкий лимонно-горіховий ніжний сюрприз.

23.05.2017 10:51

Інгредієнти:

1 кг картоплі, 4 яйця, 4 ст. ложки масла чи маргарину, 2 ст. ложки ядер горіхів, мигдалю чи абрикосових кісточок, лимонна шкірочка, 100 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю чи борошна.

Відварену картоплю перетерти, розмішати до утворення пюре. Масло з цукром, жовтками і спеціями збити, додати товчені горіхи, борошно й картопляне пюре, потім збиті білки.
Масу викласти на змащену жиром бляшку, зверху посипати солодкими сухарями чи перекласти шматочками масла і запекти в духовці. Запіканку подавати з солодким соусом.