Кухня Рецепти

Соковите м’ясо «Навпаки»

Завдяки особливому способу приготування м’ясо вдається дуже соковитим. За цим рецептом можна готувати свинину, яловичину і телятину. І як бонус до м’яса буде смачнючий соус.

02.04.2018 13:57

Зазвичай м’ясо спочатку маринують, а потім запікають. У цьому рецепті все навпаки. Спробуйте приготувати: вдається дуже смачно, пікантно і соковито!

Соковите м’ясо «Навпаки»

700 г (від 500 г до 1 кг) м’яса (свинини, яловичини, телятини), 5 ст. ложок олії, 2 ст. ложки гранатового соку (або томатного, або яблучного оцту), 5 ст. ложок соусу маринаду (териякі або соєвого), 5 зубців часнику, гілочка розмарину.

  1. Сік змішати з олією і соусом, додати розмарин. Потім розчавити зубці часнику і додати в маринад. Залишити його настоятися.
  2. М’ясо не солити і не перчити, просто обсмажити на сковороді з олією (2–3 ст. ложки). М’ясо потрібно обсмажити з усіх боків, щоб щоб під час запікання не витікав сік.
  3. Потім відразу покласти в розігріту до 180 ОС духовку на 40–50 хв. Готовність перевірити ножем: якщо при проколюванні сік витікає прозорий, без крові, значить м’ясо готове.
  4. Гарячим покласти в маринад. Залишити на ніч, а вранці можна подавати. Можна залишити і на довше. Разів 3–4 перевертати, щоб рівномірно увібрався маринад.
  5. Подавати холодним, дуже смачно з маринадом, в якому маринувалося м’ясо. Виходить ніжне, соковите, м’яке.