Смоква зі слив та яблук

Таке варення залюбки жують діти, його зручно брати на роботу або в дорогу як перекус. А ще воно надзвичайно смачне, економне

Якщо варення у вашій сім’ї не дуже йде, а фрукти із саду кудись дівати треба, приготуйте смокву. Таке варення залюбки жують діти, його зручно брати на роботу або в дорогу як перекус. А ще воно надзвичайно смачне, економне (треба зовсім мало цукру), низькокалорійне і корисне.

Інгредієнти:
1 кг слив або яблук (або по півкілограма кожного фрукту), 1 скл цукру. Можна додати 0,5 ч. ложки кориці, 1 ст. ложку меду.

Сливи (краще м’які) або яблука вимити, обсушити, видалити кісточки. Викласти на застелене пергаментом деко і поставити в розігріту до 180 °С духовку на 25–30 хв до розм’якшення. Або протушкувати у каструлі. Злегка остудити, змолоти блендером до однорідного стану. Додати цукор (до солодких яблук цукор не додавати) і добре перемішати. Викласти пюре шаром товщиною 5 мм на пергамент, злегка змащений олією, або силіконовий килимок, або рукав для запікання, покладений на деко.

Сушити в розігрітій до 70 °С духовці близько 8 год. Можна сушити три дні у теплому місці або спершу підсушити 3–4 год у духовці, а потім досушувати 2–3 дні у теплому місці, на сонці. Нарізати смужками, згорнути рулетиками. Для тривалого зберігання скласти в банку, пересипаючи цукровою пудрою або цукром, і щільно закрити. Відкриту банку зберігати в холодильнику.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook