Така шинка дуже симпатична у розрізі: зі шматочками овочів. Якщо їх не надто полюбляєте, просто зменшіть кількість продуктів. І зауважте: приготована таким способом шинка зберігається дещо менше, ніж спечена без овочів.
Шинка «Їжачок»
1 кг свинини, по 1 морквині, цибулині, кореню селери, 1 головка часнику, по 100 мл червоного вина та олії, майонез, перець мелений, лавровий лист, сіль.
- Цибулю та часник порізати пластинками, моркву і селеру – брусочками.
- У шматку м’яса зробити проколи на відстані 3 см. У кожен отвір покласти шматочок цибулі, часнику, моркви, селери.
- Натерти сіллю й перцем, додати вино, олію. Залишити маринуватися на 6–8 год.
- Перед готуванням змастити м’ясо майонезом. Випікати за температури 180 ОС протягом 1,5–2 год.
Post Views: 56