Шоколадні млинці з апельсинами

Традиційні млинці можуть бути оригінальними і на смак, і на вигляд.

Інгредієнти:

1 скл. молока, 100 г шоколаду, 3 яйця, 0,5 ч. ложки соди (погасити оцтом), ¾ скл. цукру, 5 ст. ложок олії, 1 ст. ложка какао, 2 апельсини, 50 г масла, борошно, дрібка солі.

Відокремити білки від жовтків. У білки додати трохи солі і збити в піну, поставити в холодильник. До жовтків додати цукор і збити. Додати олію, погашену соду. Довести молоко до кипіння (але не кип’ятити!), розтопити в ньому шоколад, додати до жовтків. Змішати ¾ скл. борошна з какао і додати в тісто. Ретельно перемішайте і додати ще борошна, щоб тісто було трохи рідшим, ніж сметана. Додати збиті білки й акуратно перемішати. Посмажити млинці. В окремій сковороді розтопити масло, додати цукор, коли розчиниться, влити сік одного апельсина і ще один порізаний (без плівок!). Варити соус на малому вогні, доки загусне.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook