Кухня Рецепти

Шоколадна паста: ще краще, ніж нутелла

Мої діти просто обожнюють солодке. А ця паста на смак – як нутелла, навіть ще краще. Зробити шоколадну пасту дуже легко і швидко. А ще домашня нутелла значно дешевша, ніж магазинна.

04.02.2020 09:30

300 г фундука, 1 б. згущеного молока, 200 г чорного шоколаду, 2 ч. ложки меду, дрібка солі.

Фундук висипати на деко і підсушити у духовці за температури 190 ОС 10-12 хв. Стежити, щоб горіхи не підгоріли. Дати трохи охолонути, брати по невеликій жменьці і перетирати між долонями, щоб видалити коричневу плівку. Подрібнити у блендері майже до отримання горіхового масла (або двічі перекрути на м’ясорубці через найдрібніше сито). У миску вилити згущене молоко, додати поламаний шоколад, мед і сіль. Розтопити на водяній бані час від часу помішуючи. Як тільки крем стане однорідним (не перегрівати, інакше крем буде дуже густий!), відразу ж з’єднати його з подрібненим фундуком, добре перемішати і відразу розкласти в баночки.