Королівський салат з ананасами
1 куряче філе, 300 г печериць, 1 б. кукурудзи, 200 г сиру, 1 цибулина, 2 зубці часнику, 1 б. ананасів, майонез.
Обсмажити крупно порізані гриби з цибулею, посолити.Варене куряче філе і сир нарізати шматочками (сир можна ротерти). Усе змішати, додати кукурудзу, ананас, майонез, часник.
Хрумкий салат з ананасами і куркою
1 куряче філе, 200 г консервованих ананасів, 200 г твердого сиру, 100 г батона, олія, майонез.
Нарізати філе невеликими шматочками і обсмажити на олії до рум’яності. Нарізати батон невеликими кубиками і також обсмажити. Дрібно потерти сир, порізати ананас. У великій тарілці змішати всі складники з майонезом.
Салат з курки з ананасами
1 куряче філе, сік половини лимона, сіль, перець, майонез, 1 б. ананасів шматочками, 1 б. кукурудзи.
Зварити філе без солі і спецій. Охолодити. Розім’яти, полити соком лимона, поперчити, посолити, перемішати і дати постояти в холоді хвилин 15-20. Зробити тонкий шар майонезу. Викласти на м’ясо шматочки ананасів і кукурудзу.
Салат «Офігенний»
0,5 пекінської капусти, 1 копчене куряче філе, 1 б. консервованих ананасів, 100 г сиру, жменя сухариків, майонез.
Усе досить крупно порізати, змішати, заправити майонезом.
Салат “Ананас”
3-4 варені картоплини, 200 г шинки, 200 г консервованих ананасів, 5 варених яєць, 0,5 цибулини, 1 кисле яблуко, 1 ч. ложка лимонного соку, майонез.
Картоплю почистити і крупно натерти. Яйца почистити і посікти.Шинку нарізати тонкою соломкою (можна замінити копченою куркою).Цибулю почистити і дрібно нарізати. З ананасів злити рідину і нарізати невеликими кубиками. Яблуко вимити, зрізати шкірку, натерти на крупній тертці і скропити соком лимона.
Викладати шарами. Можна окремо перемішати інгредієнти салату з майонезом: половина картоплі, майонез, половина цибулі, половина шинки, трохи майонезу, половина яблука, половина яєць, майонез, половина ананасів, решта картоплі, майонез, решта цибулі, решта шинки, трохи майонезу, решта яблука, решта ананасів, решта яєць, майонез. Кожен шар присолювати і приперчувати.
Салат з курки з ананасами
600 г вареного курячого філе, 3 варені картоплини, 600 г консервованих ананасів, 400 г консервованої кукурудзи, 2 маринованих солодких перця, свіжа петрушка, мелений чорний перець, майонез, трохи зеленого салату для сервірування.
Картоплю і філе нарізати шматочками, перець порізати смужками, додати шматочки ананаса і кукурудзу, петрушку, заправити сіллю і перцем, майонезом. Подавати на листках зеленого салату.
Святковий салат “Сонячний”
1 невелика пекінська капустина, 0,5 б. кукурудзи, 5 скибочок свіжого ананаса, 4 ст. ложки йогурту, 1 ст. ложка сметани, 1 зубець часнику, 0,5 ч. ложки оцту, сіль, перець.
Капусту нарізати великими кубиками. Ананас нарізати дрібними кубиками. Змішати капусту, ананас і кукурудзу. В окремому посуді змішати сметану і йогурт, додати товчений часник, приправити сіллю і перцем, насамкінець додати 0,5 ч. ложки оцту. Змішати заправку і полити салат.
Салат «Стріли амура»
0,5 пекінської капустни, 300 г почищених коктейльних креветок (королівські не підійдуть!), 12-15 крабових паличок, 1 б. консервованих ананасів, великий стиглий гранат, майонез.
Нашаткувати капусту (без білої частини), дрібно порізати палички, дрібно порізати ананаси.Змішати креветки, палички, капусту, ананаси і гранат. Заправити майонезом.