Пишні пампухи на картопляному відварі

Щороку на Святвечір ми печемо пампухи. Завжди готуємо за одним і тим самим рецептом – на картопляному відварі. Виходять пишні і дуже смачні, хоч і пісні.

Пампухи на картопляному відварі

0,5 л картопляного відвару (води, в якій варилася картопля), 0,5 скл. олії, 50 г дріжджів, борошно.

До картопляного відвару додати олію і закип’ятити. Колирідина охолоне, буде тепленька, додати 50 г дріжджів свіжих. Борошно додавати поступово, щоб тісто не було забитим, а легеньким. Виробляти пончики з будь-якою начинкою, а можна і без. Коли трішки підростуть, смажити в добре розігрітій олії. Потім щедро посипати цукровою пудрою.

Рецептом поділилася Орися Бойченюк

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook