Кухня Рецепти

Пиріг з яблуками, сиром і меренгою. Розкішний на вигляд, але простий у приготуванні

Продукти, портібні такого розкішного пирога, – прості і доступні: маргарин або масло, сир і яблука. І з приготуванням нема мороки. Але який він вдається смачний і гарний! Навіть на святковий стіл не соромно поставити!

07.10.2019 16:33

Пиріг з яблуками, сиром і меренгою

Тісто: 1 п. маргарину (250 г) або масла, 3 жовтки, 200 г цукру, 1 п. розпушувача, 3 ст. ложки сметани, приблизно 400 г борошна. Начинка: 500 г сиру, 150 г цукру, ваніль, 3 жовтки, 1–2 ст. ложки крохмалю (залежно від сухості сиру), 5–6 яблук. Меренга: 6 білків, 200 г цукру, ваніль. Форма 25Х30 (35) см.

Тісто. Розм’якшений маргарин збити з цукром, жовтками і сметаною. Додати борошно з розпушувачем, замісити нетуге тісто, покласти на 30 хв у холодильник. Викласти у зателене пергаментом деко, сформувати бортики, проколоти виделкою. Вилити сирну масу (сир змолоти, змішати з рештою складників), викласти тонкі пластинки яблук, як риб’ячу луску. Запікати при 170–180 ОС 30 хв. Дістати, покрити меренгою (я покривала за допомогою кулінарної торбинки з насадкою “зірочка”), запікти ще 10 хв, щоб меренга підсохла і стала золотавою. Для меренги охолоджені білки збити на середній швидкості міксера до пишності, далі по ложці додавати цукор і збивати до стійкості, насамкінець додати ваніль.