Кухня Рецепти

Пиріг з томатами, червоною цибулею та сметаною

Відкритий пиріг з овочами та основою з пісочного тіста – це не тільки смакота, але й надзвичайна прикраса святкового чи й щоденного столу.

29.07.2018 11:31

Пиріг з томатами, червоною цибулею та сметаною

Інгредієнти:
3 великі червоні цибулини, 2 зубці часнику, 2 ст. л. цукру, 2 гілочки свіжого розмарину, 200 мл сметани, 1 яєчний жовток, 500 г дрібних помідорів (ідеально черрі), 3 ст. л. оливкової чи звичайної олії, сіль і чорний перець.

Для пісочного тіста:
200 г борошна, 100 г вершкового масла, дрібка солі, одне яйце.

Замісити пісочне тісто й випекти основу для пирога.

Приготувати начинку: у сковорідці на середньому вогні розігріти 2 ст. ложки оливкової олії, додати нарізану тонкими півкільцями цибулю, накрити кришкою і тушкувати, помішуючи, до м’якості, 10 хвилин.

Зняти кришку, збільшити вогонь, додати розчавлений ножем і посічений часник, цукор та подрібнені листочки розмарину, перемішати, смажити ще 8-10 хвилин. Приправити сіллю й перцем до смаку, охолодити, потім викласти в готову основу. Змішати сметану з яєчним жовтком і залити цибулеву суміш. Чверть помідорів розрізати навпіл і разом з цілими висипати у форму.

Збризнути оливковою олією, що лишилася, й випікати 25-30 хвилин при 200°С, поки начинка не підрум’яниться. Вистудити, не виймаючи з форми, 30 хвилин. Подавати на стіл з зеленим салатом.