Псевдобіляші. Дуже смачні, хоч і без м’яса!

На смак вони дуже нагадують біляші, хоча не містять ні грама м'яса. А як вони пахнуть! Так, це калорійно, але іноді себе і рідних можна побалувати цією швидкою і дешевою стравою.

Псевдобіляші

250 мл води, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 3 цибулини (дрібно посікти), 50 г дріжджів, борошно, спеції.

У теплій воді з цукром розчинити дріжджі, сіль, борошно (тісто має вийти, як густа сметана, трішки густіше, ніж для звичайних млинців). Додати подрібнену цибулю, чорний перець і спеції. Залишити у теплому місці, щоб підійшло і збільшилося в об’ємі у 2 рази. Не перемішуючи, акуратно набирати ложкою біля стінки посудини і смажити на олії спершу з одного боку до золотистої скоринки, а потім перевернути, накрити кришкою і смажити до готовності. Такі біляші смакують гарячими із будь-яким соусом.

До речі, до такого тіста можна давати також зелену цибулю, посічену зелень, смажену цибулю, дрібно порізану ковбасу або шинку тощо.

Рецептом поділилася Наталія Микода

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook