Кухня Рецепти

Простий пляцок без випічки

Смачний та простий у приготуванні пляцок без випічки. Готується такий дуже швидко, але він потребує часу для вистоювання в холодильнику. Печиво просочується кремами, стає ніжним та м’яким. Найкраще його робити ввечері, напередодні подачі.

17.03.2020 15:29

Простий пляцок без випічки

350 г печива, 600 вареного згущеного молока, 3 скл. молока, 125 г масла, 2 п. ванільного пудингу, ½ склянки цукру, 330 мл вершків, 1 ст. ложка цукрової пудри, чорний шоколад.

Застелити форму (20х25) папером для випічки, викласти один шар печива. Нагріти згущене молоко та викласти на печиво, розрівняти. Накрити ще одним шаром печива. В склянці молока розчинити пудинги, добре вимішати, щоб не було грудочок. Решту молока поставити на вогонь, всипати цукор, довести до кипіння.

В кипляче молоко влити розведений пудинг, постійно помішуючи довести до загустіння. Додати масло та варити ще 2-3 хвилини. Крем злегка охолодити. Добре теплий, навіть ще трішки гарячий крем вилити на печиво, розрівняти, накрити печивом. Залишити пляцок трішки охолодитися, поставити в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. Перед подачею збити добре охолоджені вершки з цукровою пудрою, нанести зверху на печиво, посипати потертим шоколадом.

Рецепт і фото Лілії Гадач