Кухня Рецепти

Польський літній суп. Смакує і гарячим, і холодним! Влітку іде на ура!

На приготування цього легкого супу треба хвилин 15. А який він смачний – із молодої картоплі і капусти з помідорами! Ми любимо їсти його і гарячим, і холодним (якщо надворі спека).

30.06.2020 17:07

Польський літній суп

Легкий бульйон або вода, кілька молодих картоплин, цибуля ріпчаста молода різана, морква, корінь пастернаку і петрушки, 0,5 молодої капустини, 2 помідори.

Бульйон довести до кипіння, додати молоду картоплю розрізану. Швидко зробити засмажку (краще на суміші масла, олії і смальцю – буде смачніше: цибуля ріпчаста молода різана, морква, корінь пастернаку і петрушки (все соломкою). Можна додати пару зубців часнику причавлених для аромату (потім дістати).
Не смажити – тільки спасерувати. Додати до картоплі. Накришити молоду капусту, крупно потерти помідори без шкірки. Посолити. Якщо картопля вже готова, додати капусту і томатне пюре. Варити ще кілька хвилин, додати зелень (цибулю, кріп, базилік, орегано), вимкнути, поперчити трохи. Якщо хочете їсти холодним, засмажку робіть лише на олії.

Рецепт Нінель Влас