Пляцок сирно-маковий «Подвійне задоволення»

На Галичині жодне свято не обходиться без пляцків. Цей десерт схожий на торт, традиційно великий, прямокутної форми, без вишуканої оздоби. Зате дуже красивий всередині – багатоярусний, кольоровий, з різноманітними наповнювачами – маком, сиром, родзинками, горіхами, яблуками. Ось один з рецептів смачного пляцка.

Пляцок сирно-маковий «Подвійне задоволення»

Тісто: 100 г масла, 3 жовтки, 200 г борошна. Маковий шар: 200 г тертих яблук, 125 г меленого маку, 3 ст. ложки манної крупи, 3 яйця, 150 г цукру, 75 г масла, 1,5 ч. ложки розпушувача. Сирний шар: 400 г сиру, 1 п. пудингу, 3 яйця, 150 г цукру.

  • Замісити тісто (не має бути надто крутим), викласти на деко, поколоти виделкою і поставити у морозилку на півгодини.
  • Макова начинка: терті яблука (сік не відтискати), мелений мак, манку, жовтки (розтерти з цукром), м’яке масло, розпушувач добре перемішати, насамкінець, дуже акуратно вимішуючи ложкою, ввести збиті до стійких піків білки.
  • Сирна начинка: сир перемолоти блендером, додати пудинг і жовтки (розтерти з цукром), перемішати. Насамкінець акуратно ввести збиті білки, помішуючи ложкою в одному напрямку.
  • На пісочний корж вилити макову начинку, на неї – сирну, випікати за температури 180 градусів приблизно 1 год.
  • Коли вихолоне, можна полити помадкою або кремом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook