Кухня Рецепти

Пляцок “Попелюшка” з вершковим мусом. Справжня насолода!

Хочете на свято приготувати особливий торт? Тоді зберігайте цей рецепт! Два бісквіти, вершковий мус, ніжний крем і ромово-шоколадний топінг нікого не залишать байдужим!

08.08.2019 17:07

Пляцок “Попелюшка”

Для бісквіту: 4 яйця, 4 ст. ложки борошна, 4 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка розпушувача. Для макового коржа: 4 яйця, 3 ст. локи борошна, 4 ст ложки цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 0,5 скл. сухого маку. Для заварного крему: 2 скл. молока, 0,7 скл. цукру, 2 жовтки, 15 г ванільного цукру, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 250 г масла. Для вершкового мусу: 500 мл вершків (від 30%), 2 п. желе полуничного або будь-якого червоного, 2 ст. ложки цукрової пудри. А також: печиво (по типу «до кави»), 0,5 скл. рому або коньяку. Для глазурі: 120 г масла, 0,5 скл. цукрової пудри, 1 ст. ложка ванільного цукру, 2 ст. ложки з чубком какао, 4 ст. локи молока, 1 ч. ложка з чубком желатину. Форма 25Х35 см.

Бісквіт. Білки відділити від жовтків, збити до густої піни, по 1-2 ложки додати цукор, добре збиваючи після кожної порції. Ввімкнути міксер на найменшу швидкість, додати по одному жовтки. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти до яєчної маси. Акуратно вимішати лопаткою. Дно форми (25х35) застелити пергаментом, викласти тісто, вирівняти. Випікати при температурі 180 градусів близько 30 хв.

Маковий корж. Зробити, як попередній, тільки наприкінці разом з борошном та розпушувачем додати мак.

Заварний крем. Жовтки перетерти з цукром та ванільним цукром, додати борошно, крохмаль та 0,5 скл. молока, добре збити, щоб не було грудочок. Решту молока довести до кипіння, влити цівкою борошняну масу, постійно помішуючи варити до загустіння. Накрити крем харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні крему. Залишти до охолодження. М’яке масло збити до світлої пухкої маси в кілька порцій додати охолоджений заварний крем, постійно збиваючи.

Вершковий мус. Желе розвести в гарячій воді, залишити до охолодження. Добре охолоджені вершки збити до пишного густого крему, під кінець збивання додати цукрову пудру. Тонкою цівкою влити в збиті вершки желе, постійно збивати. Крем одразу треба викласти на бісквіт, розрівняти, дуже швидко застигає!

Зібрати пляцок. Бісквіт, вершковий мус, маковий корж, заварний крем, печиво змочене в ромі, глазур.

Глазур. Всі інгредієнти (крім желатину) скласти в каструльку та проварити близько 2 хв. Желатин розвести в 4 ст. ложка гарячої води. Зняти шоколадну масу з вогню, додати желатин, добре вимішати. Помішуючи охолодити (4 хв). Вилити на пляцок.