Здоров'я та краса Народна медицина

Підшлункова залоза: лікування народними засобами

Підтримка здоров’я підшлункової залози є надзвичайно важливою для нормального функціонування всього організму. У цьому допоможуть засоби з арсеналу народної медицини.

Підшлункова залоза – орган травної системи людини. Це велика залоза, яка виконує внутрішньосекреторну (ендокринну) і зовнішньосекреторну функції.

Іншими словами, вона виділяє гормони, які беруть участь в регуляції білкового, жирового і вуглеводного обміну, і панкреатичний сік, що містить травні ферменти.

Підшлункова залоза бере участь відразу в двох життєво важливих функціях організму: травній та гормональній. Вона виробляє ферменти, що беруть участь в перетравленні їжі, і гормони, які регулюють обмінні процеси в організмі. Будь-яке пошкодження підшлункової призводить до тяжких наслідків і тривалого, іноді довічного, лікування. Які продукти необхідно включити в свій раціон, щоб не ризикувати цим важливим органом?

Рецепт 1:
1 столову ложку листя чорної смородини, 1 чайну ложку квіток календули, 1 чайну ложку листя м’яти, 2 чайні ложки липового цвіту залити 250 мл окропу, настояти 30 хвилин, процідити. Приймати по 2 столові ложки 3 рази на день.

Рецепт 2:
1 столову ложку листя чорної смородини, 1 чайну ложку квіток ромашки аптечної, 2 чайні ложки плодів чорноплідної горобини, 1 чайну ложку трави материнки залити 0,5 л окропу, настоювати 5-6 годин, процідити. Приймати по 0,25 склянки 2 рази в день за 30 хвилин до їжі.

Рецепт 3:
1 столову ложку коренів кизилу, 1 чайну ложку листя меліси, 1 чайну ложка листя м’яти, 1 чайну ложку кореня валеріани залити 300 мл води, кип’ятити на слабкому вогні 15 хвилин, настояти 20 хвилин, процідити. Приймати по 3 столові ложки, 2 рази на день за 20 хвилин до їжі.

Рецепт 4:
1 столову ложку листя чорної смородини, 1 чайну ложку квіток календули, 1 чайну ложку квіток ромашки, 1 чайну ложку лимонної цедри, 2 чайні ложки квіток жасмину, 2 чайні ложки трави первоцвіту весняного залити 0,5 л окропу, настоювати протягом 20 хвилин. Приймати по 2 столові ложки 2 рази на день за 2 години до їжі.

Рецепт 5:
2 столові ложки квіток липи серцеподібної, 1 столову ложку листя чорної смородини, 1 чайну ложку квіток чорної бузини, 1 чайну ложку кори дуба, 1 чайну ложку квіток терну, 1 столову ложку плодів каштана залити 2 л води, кип’ятити на слабкому вогні 15 хвилин, процідити. Приймати по 0,25 склянки 1 раз в день за 1 годину до їжі.

Рецепт 6:
1 чайну ложку квіток календули, 1 чайну ложку плодів ялівцю звичайного, 1 чайну ложку кори жостеру ломкою, 2 чайні ложки квіток чорної бузини, 2 чайні ложки кропиви дводомної, 1 столову ложку трави польового хвоща залити 2 л окропу, кип’ятити на слабкому вогні 5 хвилин, настоювати протягом 20 хвилин, процідити. Приймати по 0,25 склянки 1 раз в день.

Перед застосуванням будь-яких засобів народної медицини проконсультуйтеся з лікарем! 

Джерело