Кухня Рецепти

Печінковий паштет «Монблан». Із коньяком

Дуже ніжний. Просто тане у роті. Ідеально до бутербродів.

05.06.2018 15:52

Печінковий паштет «Монблан»

500 г курячої печінки, 3 яйця, 90 г білого хліба (3 скибки), 150 г масла, 100 мл вершків, 1 зубець часнику, 1 ст. ложка коньяку, сіль, перець, дрібка мускатного горіха.

  • Хліб розкришити, залити 3 ст. ложками води, перемолоти. Печінку промити, перемолоти на блендері.
  • Змішати хліб, печінку, м’яке масло, збити ще раз. Насамкінець додати вичавлений зубець часнику, вершки, яйця, посолити, поперчити, додати мускатний горіх і коньяк, ретельно збити в блендері.
  • Форму для запікання, якщо вона не силіконова, застелити пергаментом (обов’язково), змастити його маслом і вилити печінкову масу, вона виходить досить рідкою, але це нормально.
  • Форму загорнути у фольгу і поставити в розігріту до 200 °С духовку на 1 год.
  • Дати паштету повністю охолонути, покласти в холодильник на ніч. Вранці акуратно зняти фольгу, перевернути форму на тарілку й акуратно зняти пергамент. Зберігати в холодильнику в закритій ємності.