М’ясо вдається надзвичайно соковитим. Просто тане у роті!
Печена телятина «За 12 хвилин»
1,2 кг телятини (або великого курячого філе), по 1 ч. ложці перцю чорного та білого горошком, коріандру, 70 г солі, 30 г масла.
- М’ясо (шматок не менше 1 кг) кімнатної температури перев’язати ниткою. Розігріти духовку до 250 °С. Спеції потовкти у ступці, змішати з сіллю. Натерти м’ясо маслом, посипати сіллю зі спеціями.
- Запікати в духовці з розрахунку 1 хв на 100 г м’яса (1200 г запікати рівно 12 хв!). Духовку вимкнути і залишити закритою мінімум на 2 год (не відкривати!).
- Можна м’ясо запікати ввечері, а дістати з духовки вранці. М’ясо дістати, обтрусити від солі.
- Воно ніжне і дуже соковите, тане в роті. Якщо духовка погано зберігає температуру, можна після закінчення часу (1 хв на 100 г м’яса) її не вимикати, а перевести на температуру 80 °С і готувати 2 год.
Post Views: 59