“Панські деруни”, фаршировані м’ясом і грибами

Чиста правда: не прості деруни, а панські! З начинкою із м'яса, грибів ба сиру. Рум'яні та ароматні, зі сметанкою! Ох і смакота!

“Панські деруни”

Деруни: 1 кг картоплі, 1 цибулина, 2 яйця, 3 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки манки, сіль, перець до смаку.

Начинка: 300 г грибів (можна білі, опеньки, печериці), 1 куряче філе, 2 цибулини, 100 г бринза, 100 г твердого або домашнього сиру, сіль, перець.

Цибулю, гриби і філе протушкувати на сковорідці, додати 2 ст. ложки сметани і 2 ст. ложки масла, сіль і перець, тушкувати хвилин з 10-20, трохи охолодити.

Картоплю приготувати, як на деруни звичайні. Смажити на сковорідці великі деруни діаметром 20 см деруна тільки з одного боку. Покласти на один край начинку, бринзу, сир і накрити другим краєм (як чебурек). Трохи обсмажити і викласти на змащене маслом деко. І так усі, в мене вийшло 9 шт. з цих інгредієнтів. Поставити у нагріту духовку до 180 ОС на 20 хв. Зверху полити сумішшю сметани, масла і зелені.

Рецепт і фото Руслани Грабівчук

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook