Кухня Рецепти

П’ять смачних рецептів домашнього сиру

У магазинах продається великий асортимент сиру вітчизняного та закордонного виробництва. Але якщо є бажання, то кожна господиня з легкістю може приготувати сир вдома. І ось як…

01.04.2020 12:18

Класичний

Домашній сир із зеленню і кмином : Ням ням за 5 хвилин

Смачний бутерброд із чорного хліба або батона та шматочком ніжного й ароматного сиру, ідеально підходить на сніданок.

1 л домашнього кефіру, 6 яєць, 1 л молока, 4 ч. ложки солі, дрібка червоного гострого перцю, 1 дрібка зерна кмину, 1 зубчик часнику, пучок зелені.

Налити у каструлю молоко та кефір й підігріти на маленькому вогні слідкуючи, щоб суміш не закипіла. Збити яйця із сіллю, додати до молочної суміші та довести до кипіння. Коли відділиться сироватка, зняти з плити. Додати порізану дрібно зелень, гострий перець, часник пропущений через прес, добре перемішати та відкинути на друшляк. Перекласти сир у марлевий мішок та підвісити, щоб збігла вся сироватка. Далі покласти сир під гніт та поставити в холодильник до ранку.

З паприкою

Рецепт сиру з пікантним й оригінальним смаком. Тут слід чітко дотримуйтесь інструкції приготування.

2 л молока, ½ ч. ложка лимонної кислоти, зелень базиліку, 1 ч. ложка кмину, 1. ч. ложка паприки, сіль за смаком.

Довести до кипіння молоко, додати лимонну кислоту та мішати, поки не відділиться сироватка. Злити суміш через сито, додати подрібнену зелень, приправи та покласти, загорнувши в марлеву тканину, під прес. Поставити у холодильник до ранку. Посолити сироватку та покласти сир у неї на кілька годин. Потім перенести на спеціальний дренажний килимок та підсушити.

Домашній

Ніжний сир без додавання прянощів, дуже смачний та простий у приготуванні.

2 л молока, 6 яєць, 200 г кефіру, 2 ст. ложки солі, сметана.

Налити в каструлю молоко, кефір, підсолити та підігріти на вогні. Збити сметану з яйцями в однорідну масу та додати в молоко. Тримати на вогні, поки не виділиться сироватка. Злити через сито та поставити в холодильник під гніт на 5 годин.

Пікантний твердий 

0,5 л кислого молока, 2 л свіжого молока, 6 яєць, 1 ч. ложка солі.

Змішати молоко з кисляком та поставити на вогонь. Збити яйця, влити у молоко, підсолити, додати подрібнений солодкий перець, кріп та тримати на вогні, аж поки сироватка не відділиться. Відкинути сир на сито та поставити на 6 годин під важкий гніт.

Зі свіжою зеленню

Ідеальне поєднання сиру із свіжою зеленню.

3 л молока, 1 л кефіру, 3 яйця, 2 ч. ложки цукру, 2 ст. ложки зелені, 1 курячий жовток.

Молоко поставити на вогонь, додати збиті яйця. Перед тим, як молоко закипить, влити кефір, тримати на вогні, поки не почне відділятися сироватка. Процідити суміш через сито, додати рублену зелень, цукор, сіль та ретельно перемішати. Покласти сирну масу в марлевий мішок, зверху поставити важкий прес та перенести до холодильника.