Кухня Рецепти

Окрошка класична

Можна пробувати варіації: замість ковбаси – варену курятину; замість редиски – редька; кефір не розводити; змішати квас, сметану і гірчицю.

06.06.2017 21:06

Інгредієнти:
5 пір’їн зеленої цибулі, 1 пучок зелені, по 4 редиски, огірки, картоплини і яєць, 300 г вареної ковбаси, лимон або оцет, по 0,5 л кефіру та води (кип’яченої холодної або газованої), сіль.

Зелень і цибулю посікти, посолити і пом’яти товкачем. Огірки, редиску і ковбасу порізати тонкою соломкою, додати в каструлю. Варені яйця і картоплю порізати кубиками (одну картоплину розім’яти виделкою і додати для густоти). Усе вкинути в каструлю, залити кефіром, розведеним водою. Посолити, додати лимонний сік або оцет. Поставити в холодильник на 15–20 хв.

Можна додати зубець часнику, маслини, хрін; жовтки окремо перетерти з гірчицею; замість ковбаси – варену курятину; замість редиски – редька; кефір не розводити; змішати квас, сметану і гірчицю; готувати на сироватці, кислому молоці; при подачі заправити сметаною.