Сад Садиба

Найпопулярніші сорти слив для вирощування на дачі

Солодкі соковиті плоди сливи подобаються як дітям, так і дорослим. Якщо у вас є дача або ділянка землі і ви хочете посадити сливу, тоді ці відібрані сорти саме для вас.

Якщо ви хочете посадити сливу в своєму дворі, тоді вам варто придивитися до тих сортів, які найбільше підходять вашому регіону. Звичайно ж, сортів існує дуже багато і для вас ми відібрали найкращі сорти слив, а також їх фото.

Топ хіт

Цей сорт пізньостиглий. Плоди великої яйцеподібної форми, важать приблизно 80 грам. Дозріває вже у вересні і має смачну м’якоть з трохи кислуватим смаком.

Президент

Відрізняється високими врожаями. Невибагливий і частково самозапилювальний сорт. Маса ягід досягає 70 грам, вони дуже соковиті і смачні. Підходить для свіжого вживання.

Генеральська слива  

Годиться для консервування, має ніжний і м’який смак. Дерева виростають невисокими і морозостійкими. Зацвітають в кінці травня і цвітуть приблизно 3 тижні.

Ранок

Овальні плоди вагою до 26 грам. ​​Шкірка забарвлена в зелений з жовтуватим відтінком колір. М’якоть жовта і соковита, смак з невеликою кислинкою.

Ненька

Дерево цього сорту середньої висоти з широкою пірамідальною кроною, приносить багатий урожай. Важить його ягода 20-22 грам, круглої форми. Морозостійкий сорт, плоди містять багато вітамінів і мікроелементів.

Оленка

Виведений цей сорт в Китаї. Має крону кулястої форми. Плоди відрізняються великими розмірами і кісточкою, що не відокремлюється від м’якоті. Листя дуже схоже на листя персика.

Ромен (червона слива)

Червоний колір властивий не тільки плодам, а й деколи листю. Ягоди серцеподібної форми з мигдальним присмаком.

Чемальська велика слива

Плодоносити починає вже на 3 — 4 рік після посадки. Відрізняється хорошою морозостійкістю. Любить вологу і не самозапилюється.

Колосоподібна слива Блю Світ

По термінах дозрівання — середньостигла. Компактна крона дає рясні врожаї. Плоди солодкі і соковиті з масою 45-60 грам.

Яєчна

Назва характеризує форму плодів. Забарвлення пурпурного кольору, годиться як для вживання в свіжому вигляді, так і для заготовок. Невибаглива і морозостійка.