Кухня Рецепти

Мариновані огірки “Хрумкі”

Дуже смачні, тверді, хрумкі огірочки. А розсіл який! Добре зберігають при кімнатній температурі. Один з улюблених рецептів!

11.07.2018 13:34

Мариновані огірки “Хрумкі”

На 10 літрових банок: 5 кг огірків, 10 зубців часнику, 30 горошин чорного перцю, 10 парасольок кропу, 10 листків смородини, 1 листок хрону, 2,4 л води, 3 ст. ложки солі, 10 ч. ложок гірчиці, 150 г оцту (9%), 30 горошин духмяного перцю.

Огірки вимити, замочити в холодній воді на 4 години. У стерилізовані банки покласти зелень, перець (по з ст. ложки на банку), часник, огірки, зерна гірчиці (по 1 ч. ложка на банку). З води, солі і цукру закип’ятити маринад, зняти з вогню, додати оцет. Залити банки гарячим маринадом, стерилізувати в киплячій воді з моменту закипання 5 хв. Готові банки перевернути до охолодження. Не накривати (завдяки цьому огірки залишаться твердими).