Мариновані фаршировані баклажани

Такі баклажани можна їсти вже через кілька годин після приготування. А наступного дня вони стають ще смачнішими!

Мариновані фаршировані баклажани

2,5 кг невеликих баклажанів, 3 морквини, по 1 перчині і помідору, 4 зубці часнику, 1 п. кінзи, 2 ст. ложки олії, сік 3 лимонів, 0,5 л окропу для маринаду, 1 ст. ложка солі, 0,3 ч. ложки червоного перцю.

  • Бклажани помити, відрізати хвостики. Відступивши 3 см від обох країв зробити поздовжні наскрізні розрізи. Покласти їх у каструлю, залити окропом, так, щоб вода покрила баклажани, варити без кришки 10 хв. Вийняти, покласти на похилу поверхню і накрити гнітом (не сильно важким). Дати стекти зайвій рідині.
  • Приготувати начинку. Нашаткувати соломкою моркву і перець, дрібними кубиками помідори, посікти часник і кінзу. Усе перемішати. Акуратно зафарширувати баклажани.
  • Приготувати маринад. У 0,5 л окропу додати 1 ст. ложку солі, гострий перець і сік 3 лимонів або 2 ст. ложки винного оцту, перемішати. Дати маринаду охолонути до 45–50 ОС і залити ним баклажани. Зверху налити 2 ст. ложки соняшникової олії.
  • Маринад повинен покрити баклажани. Накрити кришкою. Через кілька годин баклажани готові, а на другий день стануть ще смачнішими.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook