Кухня Рецепти

Маринована червона риба

Ресторанну закуску можна з легкістю приготувати з інгредієтів, які є на кожній кухні.

19.12.2016 17:52

Для засолу знадобиться суміш: рівні частини великої морської солі і цукру. На 1 кг риби потрібно приблизно 3-4 столові ложки такої суміші.
Можна додати в цю суміш мелений чорний перець (1-2 чайні ложки »і сухі трави (кріп, базилік).
Так само за бажанням можна додати лавровий лист і духмяний перець. Але не багато, щоб у риби залишився свій смак, а не прянощів.

Як приготувати малосольну червону рибу:
На дно ємності для засолу риби (не металеву) насипати трохи суміші, покласти кілька листочків лаврового листа і кілька горошин запашного перцю.
Перший шматок рибки треба покласти шкірою вниз, посипати рясно сумішшю, знову укласти 2-3 листочка лаврового листа, кілька горошин перцю і укласти другу половинку філе.
Накрити ємність з рибою кришкою і залишити при кімнатній температурі на 2-3 години. Потім поставити рибу в холодильник ще на 10-14 годин.
Риба готова, її можна їсти, попередньо зливши розсіл.
Щоб у рибки був ще більш незвичайний смак, тоді можна додати сік лайма чи лимона.