Майонез без яєць за п’ять секунд

Коли мені розповіли, що можна так швидко приготувати майонез, – не повірила! Але вирішила перевірити. О диво! Усе вдалося! І яєць не треба (а це важливо, бо сирі яйця їсти не дуже безпечно). А смак який! Соус зовсім не жирний, дуже схожий на майонез. І завжди вдається!

Соус а-ля майонез на молоці

150 мл молока, 300 мл олії, 2–3 ч. ложки гірчиці, 1–2 ст. ложки лимонного соку, по 0,5 ч. ложки солі і цукру.

Молоко кімнатної температури вилити у високу склянку для блендера, влити олію (кімнатної температури) і збити блендером (не міксером). Буквально через 5–7 с ви побачите, як вийде густий соус. Потім додати сіль, лимонний сік і гірчицю і знову збивати блендером 5 с! Виходить 0,5 л соусу. Скуштуйте. Можливо, захочеться додати більше гірчиці, солі, оцту. Можна зберігати в холодильнику до 10 днів.

Ліза МИХАЙЛЮК, м. Луцьк

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook