Кухня Рецепти

Легкий пиріг з гарбузом, цибулею і сиром

Гарбуз є чудовою начинкою для солідних пирогів. До вашої уваги один з найпростіших і найшвидших у приготуванні рецептів – із листковим тістом. Пиріг з гарбузом вдається смачним і соковитим.

17.09.2018 12:36

Легкий пиріг з гарбузом, цибулею і сиром

2 листки листкового бездріжджового тіста, 300 г гарбуза, 150 г твердого сиру, по 1 цибулині і жовтку, оливкова олія, сіль, спеції.

  • Гарбуз почистити, нарізати тонкими скибочками і скропити 2 ст. ложками оливкової олії. Розігріти сковороду й обсмажити гарбуз з двох боків практично до готовності, змішати зі спеціями.
  • Цибулю нарізати тонкими півкільцями і посмажити у другій сковороді. Сир крупно натерти.
  • Деко вистелити папером для випікання, змастити олією. Тісто попередньо розморозити, один пласт злегка розкачати, викласти на деко. На тісто, відступаючи від країв кілька сентиментів, викласти цибулю й обсмажений гарбуз, зверху посипати сиром.
  • Другий пласт тіста розкачати трохи більшого розміру, ніж перший, і накрити ним пласт із начинкою, щільно притиснувши краї.
  • Жовток посолити, злегка збити, змастити пиріг, зубочисткою зробити проколи або ножем надрізи. Випікати 30 хв за температури 180 градусів.