Здоров'я та краса Народна медицина

І кров – червона, і дихання – вільне. Усе це – жабрій

Жабрій звичайний – джерело природних мікроелементів. Він корисний для людей похилого віку. Однак постійно її заживати не рекомендовано.

Жабрій звичайний – джерело природних мікроелементів. Ця лікарська рослина підсилює стійкість організму до різних захворювань, поліпшує обмін речовин.

При бронхіальному катарі варто заживати такий настій із жабрію: 3 ч. ложки подрібненого листя та стебла залити 2 скл. окропу, настояти 2 год, процідити. Пити теплим тричі на день по 0,5 скл., додаючи помірну кількість меду.

Хворим на туберкульоз легень корисно пити відвар із жабрію, хвоща, ісландського моху та кореня первоцвіту. По 20 г цих компонентів залити 0,5 л окропу, варити 15 хв, процідити. Заживати по 100 г після їди.

При лейкемії та лейкозі рекомендовано такий відвар: змішати по 20 г жабрію звичайного, чебрецю, квітів бузини, кореня валеріани, лишайника лобарії легеневої, 30 г плодів та квітів глоду, 40 г ісландського моху. 2 ст. ложки цієї суміші залити 0,5 л окропу, варити 10 хв. Пити по 50 г через 2 год після їди.

Жабрієм лікують ниркокам’яну хворобу, запалення сечовивідних шляхів, анемію, астму, а також шкірні захворювання.
Ця лікарська рослина корисна для людей похилого віку. Однак постійно її заживати не рекомендовано.