Кухня Рецепти

Кокосово-маковий пляцок

Дійсно, райська насолода! І ніякої мороки з кремом! Усе одразу викладається в одну форму шарами і випікається. Розкішний галицький пляцок!

16.07.2018 16:47

Кокосово-маковий пляцок

Тісто: 600 г борошна, 3 ч. ложки розпушувача, 1,5 п. маргарину, 1 скл. цукру, 5 жовтків (білки поставити в холодильник, знадобляться для кокосової начинки).

Для макової начинки: 1,5 скл. запареного маку, 200 г цукру, 2 жовтки, 2 білки, 100 г масла, жменя горіхів, 1–2 ч. ложки цедри.

Для кокосової начинки: 5 білків, 200 г цукру, 200 г кокосової стружки та перемішуємо ложкою.

  • Тісто: замісити тісто, розділити на 3 рівні частини. До однієї додати 1,5 ст. ложки какао та добре вимісити. Покласти темне та одне біле тісто в морозильну камеру на 30 хв (щоб тісто краще заморозилось, можна розділити тісто на ще менші кульки), а одну білу частину викласти у форму, розподіливши по дну.
  • Макова начинка: запарити мак, можна на ніч. Перемолоти мак через м’ясорубку. Білки збити у піну та з’єднати з рештою інгредієнтів.
  • Кокосова начинка: білки збити з цукром на пишну піну, додати кокосову стружку, акуратно перемішати ложкою.
  • Сформувати пляцок: викласти на біле тісто половину макової начинки, зверху половину кокосової. Зверху потерти темне тісто, рівномірно розправити, знову викласти макову начинки, а на неї кокосову. Зверху потерти біле тісто.
  • Поставити пляцок у розігріту до 180 градусів духовку та випікати до готовності (приблизно на 1 год 15 хв).

Джерело