Кухня Рецепти

Класичний заварний крем

Такий крем підходить до перемазування коржів торта, наповнення еклерів, начинки для рулетів..

05.05.2017 08:07

Інгредієнти:
250–300 мл молока, 0,5 скл. цукру, по 2 ст. ложки (можна з невеликим чубком) крохмалю і борошна, 1 яйце, 200 г масла, ванілін.

Крохмаль, борошно, яйце добре перемішати, розчинити у 1/3 порції холодного молока. Решту молока з цукром підігріти, щоб цукор розчинився, відтак влити в нього приготовлену борошняну суміш. Безперервно помішуючи, підігрівати на невеликому вогні, поки загусне (але не доводити до кипіння!). Щоб крем не підгорів, його можна готувати на водяній бані.

Знявши з вогню, остудити за кімнатної температури.

Масло і цукор розтерти до білого кольору і поступово ввести по 1 ст. ложці холодну заварну масу. Додати ванільний цукор. Можна влити 2 ст. ложки коньяку або лікеру, додати дрібно потерту лимонну або апельсинову цедру, горіхи тощо.