Кекси із шоколадною глазур’ю і збитими вершками

Кекси готувати досить просто швидко. Але при цьому їх можна зробити по-святковому красивими і дуже-дуже смачними.

Кекси із шоколадною глазур’ю і збитими рершками

4 яйця, 4 ст. ложки цукрової пудри, 4 ст. ложки борошна. Для начинки і глазурі: 2 скл. вершків, по 100 г шоколаду і масла, 70 г цукру. 

  • Яєчні жовтки і цукрову пудру збити на піну, додати до неї борошно, перемішати. Акуратно ввести, перемішуючи ложкою, міцну піну з яєчних білків.
  • Маленькі форми для випікання кексів змастити маслом, посипати борошном і наповнити масою більш ніж на половину висоти. Або використовувати паперові одноразові. Випікати в гарячій печі.
  • У готових кексах чайною ложкою вирізати ямку, занурити в шоколадну глазур, а коли вона трохи затвердне, прикрасити зверху збитими вершками.
  • Для глазурі: шоколад у маленькій каструлі розвести на парі чи водяній бані і, додаючи малими дозами вершкове масло, вимішати масу.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook