Кухня Рецепти

Кекс “Столичний” з родзинками та коньяком

Цей кекс сухий, але дуже смачний. Тісто чимось схоже на пісочне. Воно розсипчасте, жовтуватого кольору, а ще у кексі вдосталь родзинок.

05.02.2020 13:03

170 г цукру, 170 г масла, 170 г родзинок, 2 яйця і 1 жовток, 1,5 ст. ложки коньяку, 225 г борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача, дрібка соди, цукрова пудра.

Щоб кекс вийшов смачний, масу треба довго збивати. І ще одне: якщо ви спробуйте кекс одразу, то смак буде зовсім не такий, як через день – свіжі кекси дуже м’які. Але при цьому не менш смачні.

Яйця і масло мають бути кімнатної температури. Родзинки треба помити й залити теплою водою на 5 хвилин. Якщо їх замочити на довше, то вони стануть надто вологими й кекс не матиме фірмової сухості.

Викласти у миску масло і збити його міксером, а тоді додати цукор і знову збити. Маса має вийти дуже пишною. Після цього по одному додати яйця, один жовток і коньяк. Добре збити. Додати борошно з розпушувачем. Посолити і акуратно вимішати. Додати родзинки і знову вимішати. Викласти тісто у форму і зробити зверху горизонтальний надріз ножем, аби отримати тріщину, коли кекс спечеться.

Випікати 35-40 хвилин при температурі 170 градусів. Коли кекс спечеться, посипати пудрою.

Рецепт і фото Оксани Ющук, м.Луцьк