Кекс на кефірі і варенні | Сім’я і дім
Кухня Рецепти

Кекс на кефірі і варенні

Іноді буває: відкрили банку з варенням, з’їли половину, а доїдати ніхто не хоче. Так і стоїть у холодильнику. Є нагода використати залишки варення для приготування смачної випічки!

23.05.2018 14:02

Кекс на кефірі і варенні

4 скл. борошна, 2 скл. цукру, 3 яйця, 200 г масла, 1 скл. варення, 2 скл. кефіру, 1 скл. олії, кориця, гвоздика, бадьян, 1 ч. ложка соди. 

  • Яйця збити з цукром, додати масло, варення, мелені спеції, кефір.
  • Додати соду і борошно, замісити тісто, викласти у форму, дно якої застелити пергаментом. Заповнювати 3/4 форми, тому що під час випікання тісто дуже збільшується в об’ємі.
  • Випікати на слабкому вогні до готовності.