торт бите скло

Торт “Бите скло”: завжди просять ще шматочок!

Торт "Бите скло" - один з давніх десертів, який досі не втрачає своєї актуальності. Бо смачний і красивий у розрізі! А дітям як він подобається! Готуйте і смакуйте, на здоров'я!

Торт “Бите скло” – простий у приготуванні, але смачний і завжди вдається! Особливо він подобається дітям! А якщо діти трішки старші, можуть вам допомагати або у самі приготувати.

Торт “Бите скло”

Бісквіт

  • 5 яєць, 170 г цукру, 90 г борошна, 30 г крохмалю.
  • Форма 22 см.
Білки збити на піну, поступово додаючи цукор. Коли білки збиті на круту піну, додати жовтки. Далі додати борошно і крохмаль, перемішати легенько лопаткою. Якщо добре збити яйця, то розпушувач не потрібен. Форму застелити пергаментом (лише дно), боки нічим не змащувати. Випікати 45 хв при температурі 180 градусів.

Крем

  • 600 г сметани (у мене домашня), 150 г цукру, 1 п. желатину (12 г), 3 п. кольорового желе.
Кожне желе розвести у 200 мл кип’ятку та залишити, щоб загусло. Порізати квадратами. Желатин замочити у холодній воді, щоб набряк, перед додаванням у крем розтопити на водяній бані. Сметану збити з цукром, додати желатин та желе.
Бісквіт розрізати на два коржі та просочити сиропом (4 ст. ложки цукру, 6 ст. ложок води – закип’ятити, а коли охолоне, додати 1 ст. ложку лимонного соку).
Торт збирати у кондитерському кільці, застеленому ацетатної плівкою: корж, крем, корж. Поставити на ніч у холодильник. Зверху прикрасити будь-яким кремом.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також інші рецепти торта “Бите скло”:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook