Кухня Рецепти

Кейк-попси із бісквіту і згущеного молока

Кейк-попс – це невеличке тістечко на паличці, вкрите шоколадом. Це смачно, оригінально і дуже подобається дітям. Готувати його нешвидко, однак просто. Спробуйте!

13.05.2019 17:39

Кейк-попси

Бісквіт: 4 яйця, 150 г цукру, 150 г борошна, 1 ч. ложка розпушувча. Або будь-який інший бісквіт. Для формування: 6–7 ст. ложок згущеного молока, можна додати какао. Для декору: 100 г шоколаду, кондитерська посипка.

Яйця змішати з цукром, поставити на водяну баню, помішувати до повного розчинення цукру. Зняти з водяної бані і збивати міксером близько 10 хв, доки на масі не буде залишатися слід, коли по ній провести пальцем. Просіяти борошно з кз розпушувачем, частинами додати до збитої маси, акуратно перемішуючи ложко зверху донизу. Випікати у змащеній маслом формі при 190 ОС близько 30 хв.

Дати бісквіту повністю охолонути, перетерти руками на дрібні крихти. Змішати зі згущеним молоком. Сформувати кульки завбільшки з волоський горіх. Покласти в холодильник на дві години (або на ніч). Розтопити шоколад на водяній бані, занурювати палички у шоколад і встромляти в кульки на 1/3 глибини. Поставити в холодильник на 30 хв. Далі покрити кульки розтопленим шоколадом (можна додати трішки вершків, десь 30 г, щоб шоколад став рідшим і краще стікав) або глазур’ю. Треба занурити кульку у шоколад, струсити і поставити вертикально (можна встромити в діроску перевернутого друшляка).