Ікра кабачкова за ДСТУ без стерилізації. Готую вже 10 років!

Рецептів кабачкової ікри є дуже багато, але цей мені подобається найбільше. Ікра виходить на смак така, як була у моєму дитинстві. Тому залюбки ділюся рецептом, за яким закриваю кабачкову ікру вже 10 років.

Ікра кабачкова за ДСТУ

5 кг кабачків (скибочками), 1 кг моркви (потертої), 2 кг цибулі (шматочками), 300-500 г води, 500 г олії, 500 г пасти томатної, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі, 1 ст. ложка оцту.

Овочі перемішати, залити водою, кип’ятити 2 год, охолодити, змолоти блендером, додати 500 г олії, 500 г пасти томатної, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі. Варити 1 год після закипання. За 15 хв до закінчення варіння додати 1 ст. ложку оцту, досолити до смаку. Гарячим розкласти у стерильні банки, закрутити. Стерелізувати не потрібно. 

Рецептом поділилася Наталія Приходько

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook